Healing Without Borders

Wednesday, December 18, 2013

Tom Tam



Ο Tom Tam είναι συγγραφέας, ποιητής, και θεραπευτής. Γεννημένος στο Tai Shan, στην Κίνα, ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες  Αμερικής το 1975 ως πολιτικός πρόσφυγας. Από το 1982 ασκεί θεραπείες βελονισμού, Tai Chi, και  Chi Gong με μεγάλη επιτυχία.

Ο Tom Tam είναι διπλωματούχος βελονιστής στη Μασαχουσέτη και εφαρμόζει το βελονισμό στην China Town στη Βοστόνη εδώ και 25 χρόνια. Το 1984 στη Βοστόνη ο Tom εκπαίδευσε μαθητές στο βελονισμό και στο tui na . Τη δεκαετία του 90’ ο Τομ διαμόρφωσε το δικό του θεραπευτικό σύστημα και έγραψε το 1995 το βιβλίο Tom Tam Healing System. Έγραψε επίσης το 2005 ένα βιβλίο κινεζικής θεραπείας το An Zhen – The Palpation diagnose. Το βιβλίο αυτό συνδύασε τη γνώση της δυτικής και της κινέζικης ιατρικής και διαμόρφωσε μια νέα θεωρία κατανόησης και θεραπείας δύσκολων ασθενειών.

Για τα τελευταία 25 χρόνια υπήρξε από τους πιο γνωστούς μαθητές του Master Gin Soon Chu, πέμπτης γενιάς , master του παραδοσιακού  Yang family Tai Chi Chuan, ο οποίος είναι απόγονος του  Grandmaster Yang Shou Chong.Ο Tom διδάσκει  Tai Chi Chuan για πάνω από 20 χρόνια στην περιοχή της Βοστόνης. Πολλοί μαθητές του Tai Chi διδάσκουν στην Αμερική το Tai Chi Chuan .

Το 1987 ο Tom δημιούργησε το Chi Gong Center και ξεκίνησε να εκπαιδεύει μαθητές. Κατά τα χρόνια που ακολούθησαν ίδρυσε το Oriental Culture Institute και οργάνωσε το e Boston Chi Gong Delegation στην Κίνα.Το 1988 , διαμόρφωσε το Boston Chi Gong Delegation και ταξίδεψε με 23 μαθητές του Tai Chi και  Chi Gong στην Κίνα. Το 1989 ο Tom ανέπτυξε το δικό του σύστημα θεραπείας  Chi Gong  και εκπαίδευσε πολλούς Chi Gong θεραπευτές.  Το 1994, ο Tom ανέπτυξε το θεραπευτικό σύστημα Tong Ren και έφερε μια ομάδα μαθητών να επισκεφτούν την Κίνα και τη  Ταιβαν με σκοπό να μοιράσουν τη γνώση της μεθόδου θεραπείας Tong Ren. Στο  Guang Zhou Tradition Chinese Medical College, παρουσίασε τη μέθοδο Tong Ren για την απώλεια βάρους ακολουθώντας και ένα ταξίδι στο Ταπέι για την παρουσίαση των θετικών αποτελεσμάτων του Tong Ren στη θεραπεία της λευχαιμίας.



Το 1992 ο Tom Tam επισκέφθηκε ξανά την Κίνα και παρουσίασε το Tai Chi fast knife στην  Tai Yuan.

Το 1994 παρουσίασε το  Yang Family Tai Chi fast form στο  Taipei και κέρδισε το χρυσό  μετάλλιο. Τώρα ο Tom σχεδιάζει να τελειώσει το βιβλίο του για το Tai Chi book, Yang Family Tai Chi Chuan. 

Το 2001. Το πρώτο Guinea Pig class σχεδιάστηκε για να προσφέρει θεραπείες για τον καρκίνο στο Κουίνσι στη Μασαχουσέτη. Τώρα το Guinea Pig class για θεραπεία έχει απλωθεί σε πολλές χώρες στον κόσμο.

Τον Ιούλιο του 2007, τα Fox News broadcasting, πρόβαλε ένα αφιέρωμα βασισμένο στη θεραπεία  Tong Ren και στα Guinea Pig class. Αμέσως μετά το  PBS ζήτησε την άδεια να δημιουργήσει ένα αφιέρωμα στη θεραπεία Tong Ren και αυτή την εποχή φτιάχνουν ένα πρόγραμμα με το Guinea Pig class.

Ο Tom συνεχίζει την πρακτική , να διδάσκει μαθητές και να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ώστε να μοιραστεί τις θεραπευτικές του μεθόδους.