Healing Without Borders

Wednesday, December 18, 2013

Συνεδρίες

Η θεραπευτική συνεδρία Tong Ren

Σε μία τυπική θεραπευτική συνεδρία ο practitioner του Tong Ren ρυθμικά χτυπάει με ένα ελαφρύ μαγνητικό σφυράκι πάνω σε μια προσομοίωση ανθρώπινου σώματος με τα βελονιστικά σημεία, επιλέγοντας τα σημεία κατά τα οποία κατά τα οποία ο ασθενής έχει βιοηλεκτρικά μπλοκαρίσματα βασιζόμενα στη συγκεκριμένη ασθένεια. Η χρήση της βελονιστικής κούκλας βοηθά στη 


συγκέντρωση της προσοχής του  practitioners του  Tong Ren και δημιουργεί μία χορδή σύνδεσης ανάμεσα στο συνειδητό νου του  practitioners και στα μπλοκαρισμένα σημεία στο σώμα του ασθενή. Αυτή η σύνδεση κατόπιν καθιστά ικανά τα ασθενή κύτταρα και όργανα και θεραπευτούν αποκαθιστώντας την ροή της ενέργειας και επιτρέποντάς τους να εναρμονιστούν με το παγκόσμιο πρότυπο υγείας  στο μεγαλύτερο συλλογικό ασυνείδητο.



Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ότι βιώνουν μια αίσθηση ζέστης ή ελαφριού καψίματος πρώτα στο πρόσωπό τους. Αυτή η αίσθηση με βάση την κινέζικη κουλτούρα αποδίδεται στο ότι η ενέργεια τσι κινείται μέσα στο σώμα. Η ενέργεια τσι βασικά κινείται με κατεύθυνση από το κεφάλι στα χέρια και από τα χέρια κατεβαίνει στην παλάμη. Μερικοί μπορεί να αισθανθούν μυρμήγκιασμα στα χέρια και στα πόδια. Επίσης κάποιοι αναφέρουν να νιώθουν το σώμα τους ελαφρύτερο ενώ κάποιοι άλλοι να το νιώθουν βαρύτερο και να μη μπορούν να κινηθούν.

Όλες αυτές οι αισθήσεις οφείλονται στην κίνηση του τσι. Κάποιες φορές άνθρωποι κλαίνε σε περιπτώσεις συναισθηματικής απελευθέρωσης και μετά από αυτό οι πιο πολλοί νιώθουν τη διάσταση της συναισθηματικής απελευθέρωσης που έχουν βιώσει.Ο θεραπευτής δεν αγγίζει το θεραπευόμενο, οπότε το μόνο που έχει να κάνει είναι να απολαμβάνει μουσικές που χαλαρώνουν το νου και το σώμα του και φυσικά να είναι δεκτικός κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του.


Οι συνεδρίες  Tong Ren εφόσον δε έχουν σωματική επαφή,  γίνονται και χωρίς τη φυσική παρουσία του θεραπευόμενου στο χώρο κατόπιν συνεννόησης μαζί του όπως επίσης και μέσω skype,  με τα ίδια θετικά αποτελέσματα και στις δύο περιπτώσεις.

Πώς βιώνει ο θεραπευόμενος τη θεραπεία Tong Ren

Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ότι βιώνουν μια αίσθηση ζέστης ή ελαφριού καψίματος πρώτα στο πρόσωπό τους. Αυτή η αίσθηση με βάση την κινέζικη κουλτούρα αποδίδεται στο ότι η ενέργεια τσι κινείται μέσα στο σώμα. Η ενέργεια chi βασικά κινείται με κατεύθυνση από το κεφάλι στα χέρια και από τα χέρια κατεβαίνει στην παλάμη.


Μερικοί μπορεί να αισθανθούν μυρμήγκιασμα στα χέρια και στα πόδια. Επίσης κάποιοι αναφέρουν να νιώθουν το σώμα τους ελαφρύτερο ενώ κάποιοι άλλοι να το νιώθουν βαρύτερο και να μη μπορούν να κινηθούν.Όλες αυτές οι αισθήσεις οφείλονται στην κίνηση του chi. Κάποιες φορές άνθρωποι κλαίνε σε περιπτώσεις συναισθηματικής απελευθέρωσης και μετά από αυτό οι πιο πολλοί νιώθουν τη διάσταση της συναισθηματικής απελευθέρωσης που έχουν βιώσει.Μερικοί ασθενείς με  καρκίνο στο στήθος κατά τη διάρκεια των συνεδριών Tong Ren έχουν νιώσει τον όγκο να συρρικνώνεται, να μαλακώνει ή και να εξαφανίζεται.


Είναι το Tong Ren ασφαλές ;

Όταν κάνει κάποιος θεραπεία Tong Ren δεν έχει φυσική επαφή μεταξύ θεραπευόμενου και θεραπευτή. Δεν επεμβαίνει τίποτα το χημικό με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία χημική αντίδραση με τη φαρμακευτική αγωγή που μπορεί ο θεραπευόμενος ήδη να ακολουθεί.



Το Tong Ren είναι καθαρά μία ενεργειακή θεραπεία Μερικοί ασθενείς μπορεί να πουν ότι νιώθουν λίγο κουρασμένοι. Στην πραγματικότητα αυτή η κούραση είναι αποτέλεσμα  της χαλάρωσης και της ανταπόκρισης του θεραπευμένου  στην ενεργειακή θεραπεία. Όταν ο θεραπευόμενος βρίσκεται σε μια κατάσταση ενεργειακής θεραπείας τα εγκεφαλικά κύματα  επιβραδύνονται ώστε να αφήσουν το σώμα να εστιάσει  στην ενέργεια ώστε να επέλθει η θεραπεία της νόσου. Στην Κίνα το Qigong είναι επικίνδυνη μόνο για τον θεραπευτή όχι για τον θεραπευομένο.  Όταν ο θεραπευτής Qigong κάνει κατάχρηση της ενέργειας του αυτό μπορεί να προκαλέσει αυτό που ονομάζουν κινούμενη φωτιά. Για να αποφύγουν οι θεραπευτές του Qigong την κινούμενη φωτιά θα πρέπει να είναι καλά 

εκπαιδευμένοι. Στο Tong Ren πιστεύεται  ότι η ενέργεια το τσι έρχεται από το συλλογικό ασυνείδητο. Όσο πιο πολλοί άνθρωποι κάνουν πρακτική του Tong Ren τόσο πιο δυνατή γίνεται η ενεργειακή δύναμη και οι θεραπευομένοι δεν είναι πλέον ευάλωτοι στην κινούμενοι φωτιά. Όσοι ασκούν το Tong Ren νιώθουν ότι όσο περισσότερο το ασκούν τόσο πιο δυνατοί γίνονται. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής όλοι οι άνθρωποι  της μαζικής συλλογικής συνεδρίας (Guinea Pig Class) γίνονται αυτόματα μέλη του συλλογικού ασυνείδητου και αυτό είναι κέρδος για την ενεργειακή θεραπεία.