Healing Without Borders

Saturday, December 21, 2013

Διατροφή



Ο Joseph Lucier πιστοποιημένος Vegan Chef και Εκπαιδευτής της Vegan Διατροφής και βοτανολόγος,  έχει ασχοληθεί με την μελέτη της διατροφής για πολλά χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυμένων με φυτικά προϊόντα στρατηγικών διατροφής σε κέντρα θεραπείας στην Αμερική. Το σύστημα Tam Healing System του οποίου είναι εκπαιδευτής είναι το καλύτερο στην διάνοιξη των ενεργειακά αποκλεισμένων σημείων και την επιστροφή στην ομοιόσταση, οποιαδήποτε κι αν είναι η αιτία. Η αιτία του μπλοκαρίσματος μπορεί συχνά να οφείλεται στην διατροφή. Η θεραπεία του συστήματος Tong Ren   είναι εξαιρετικά ωφέλιμη και για πολλούς ανθρώπους είναι το μόνο που χρειάζεται. Το   Tam Healing System αφορά στην διάνοιξη των ενεργειακά αποκλεισμένων σημείων.
Για μακροχρόνια υγεία, θα πρέπει κανείς να φροντίζει για την συνεχή εφαρμογή των θεραπευτικών μεθόδων του Συστήματος Tong Reng και του προγράμματος διατροφής, προκειμένου να μην ανακτήσει το μπλοκάρισμα.

Πολλά πράγματα μπορούν να συμβάλλουν στον ενεργειακό αποκλεισμό ενός σημείου, και η Ann Wigmore, η παγκοσμίου φήμης θεραπεύτρια που θεράπευσε τον εαυτό της από τον καρκίνο, είχε πει ότι υπάρχουν δυο αιτίες της νόσου (ή ενεργειακά μπλοκαρισμένα σημεία που προκαλούν την νόσο) και αυτά είναι με απλά λόγια η τοξικότητα (*η τοξικότητα αφορά διαβάθμιση της δυνατότητας μιας ουσίας να προκαλέσει βλάβη σε έναν οργανισμό. Οι τοξίνες από την άλλη πλευρά είναι παράγοντες τοξικότητας και ευθύνονται για την οξείδωση του οργανισμού και την ανάπτυξη ελεύθερων ριζών.)  και η ανεπάρκεια. Αυτές συνδέονται με την διατροφή και το περιβάλλον. Μπορεί επίσης να συνδέονται με το μυαλό. Η τοξικότητα μπορεί να προκληθεί από το περιβάλλον ή, από το ίδιο μας το σώμα σε περιπτώσεις μολύνσεων, καρκίνου, έκθεσης σε χημικές ουσίες, εντερικών ασθενειών και φλεγμονών, καπνίσματος, υπερβολικού άγχους, τραύματος κλπ.

Οι άνθρωποι μπορεί να μην διατρέφονται σωστά είτε λόγω φτώχειας είτε λόγω υπερκατανάλωσης επεξεργασμένων σακχάρων και αλεύρων καθώς και  πρόχειρου φαγητού και  κρέατος χωρίς καμία θρεπτική αξία.

Ακόμα και οι υπέρβαροι μπορεί να εκδηλώσουν ανεπάρκειες. Μάλιστα, η αιτία του υπερβολικού βάρους συνδέεται μερικές φορές με το γεγονός ότι καταναλώνουν όλο και περισσότερο φαγητό και θερμίδες στην προσπάθεια τους να λάβουν τα απαιτούμενα θρεπτικά συστατικά, καθώς η διατροφή τους είναι τόσο φτωχή σε επίπεδο θρεπτικής αξίας και ελλιπής σε βιταμίνες και μέταλλα — με άλλα λόγια, ας πούμε ότι το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται 10 διατροφικές μονάδες καθημερινά.
 Όλοι μας έχουμε διαφορετικούς προσωπικούς, διαιτητικούς, φιλοσοφικούς και διανοητικούς λόγους να ακολουθούμε τις διατροφικές μας συνήθειες αλλά όταν είμαστε άρρωστοι, η υγιής και αποτελεσματική διατροφή μας βοηθά να αναρρώσουμε και να αναγεννηθούμε ακόμα πιο γρήγορα.
Να θυμάστε, ότι δεν πρέπει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας μόνο το ρητό, «Είμαστε ότι τρώμε», αλλά κυρίως ότι, «Είμαστε ότι απορροφούμε».

Είμαστε φτιαγμένοι για να τρώμε, να χωνεύουμε και να αποβάλλουμε περιττά υλικά όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Οι τροφές που παραμένουν στο σύστημα μας περισσότερο από το φυσιολογικό χρονικό διάστημα απλώς σαπίζουν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και οξείδωση, καθώς και πιθανότητα επανεισαγωγής των περιττών ουσιών στο σώμα μας προκαλώντας ασθένειες ή αυτοάνοσες αντιδράσεις λόγω τοξικού ή ερεθισμένο έντερο. Ουσιαστικά δηλαδή είναι δηλητηριώδεις.

Οι ενεργειακά μπλοκαρισμένες περιοχές μπορούν να ανοίξουν με το Tam Healing System χωρίς  διατροφικές αλλαγές, αλλά μακροπρόθεσμα, οι αλλαγές στο φαγητό είναι επίσης σημαντικές, Για το λόγο αυτό το ίδιο το σύστημα προσφέρει διατροφικές προτάσεις ώστε  η θεραπεία να επιταχυνθεί αλλά και να διατηρηθεί. To κέντρο Ολιστικών Θεραπειών ESOFOS, επίσημος εκπρόσωπος του Tam Healing System σε Ελλάδα και Κύπρο, δίνει προτάσεις που   είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του θεραπευόμενου λόγω κάποιας πάθησης ή μπορεί να λάβει συμβουλές και πρακτικές λύσεις που αφορούν την ανάκτηση ή τη διατήρηση της υγείας του μέσω της τροφής που λαμβάνει καθημερινά.
Στα σεμινάρια Tam Healing Sstem Level 2 που διεξάγονται, οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν τι σημαίνει σωστή διατροφή και με επιστημονικές μελέτες τη συμμετοχής της στην υγεία μας, ποια τρόφιμα την απαρτίζουν και πώς μπορούμε να την εφαρμόσουμε είτε συστήνοντας συγκεκριμένη διατροφή σε άτομα στα οποία έχει ήδη εκδηλωθεί κάποιο πρόβλημα υγείας είτε δρώντας προληπτικά, προτάσεις που απευθύνονται σε όλους. 

Στα σεμινάρια επίσης διδάσκονται και τρόποι παρασκευής γευμάτων.